Senioritarkastus

Senioritarkastus on suositeltava vuosittainen toimenpide kaikille iäkkäille lemmikeille. Tarkastuksen avulla pystytään ennaltaehkäisemään ja tunnistamaan sairaudet ajoissa ja näin pitää seniorilemmikkisi terveenä ja hyvinvoivana mahdollisimman pitkään.

Vanhenevan lemmikin sairauksien oireita on vaikeaa huomata kotona. Usein käykin niin, että lemmikin lisääntynyt unentarve, vähentynyt aktiivisuus ja vetäytyneisyys nähdään osana normaalia vanhuutta, vaikka oikeasti syynä onkin kipu tai jokin sairaus. Vanhetessaan vastustuskyky alkaa heikentyä ja lemmikit tulevat aiempaa alttiimmiksi erilaisille taudeille ja sairauksille. Tarkempaa diagnoosia varten otetaan verinäyte, josta tutkitaan maksa-, munuais- ja kilpirauhasarvot. Verinäytteet tutkitaan Acuvetin vastaanotolla ja tulokset saadaan heti.

Senioritarkastuksessa lemmikki tutkitaan perusteellisesti. Erityistä huomiota kiinnitetään lemmikin piileviin hammasongelmiin sekä kipuhoidon tarpeeseen. Seniorilemmikeillä yleisimpiä vaivoja ovat mm. nivelrikko ja liikkumisvaikeudet, kasvainsairaudet, hammas-, sydän- ja paino-ongelmat sekä tulehdukset ja sisäelinsairaudet.

Jatkotutkimukseen ja -hoitoon varataan oma aika. Senioritarkastusta suositellaan tehtävän vähintään vuosittain. Aikoja suositellaan varata aamusta, sillä verinäytteiden ottoa varten lemmikin on hyvä olla syömättä edelliset 8 tuntia.

Jaa tämä sivu